Zorg met aandacht

De e-learningmodule Zorg met aandacht focust zich op het belang van aandacht tijdens de zorg van licht tot zwaar passieve cliënten. Aandacht klinkt vanzelfsprekend, maar in onze drukke praktijk is dit nog best lastig.

We leiden je door deze e-learningmodule aan de hand van drie casussen:

  • Mevrouw Kersenberg: 73 jaar. Mevrouw Kersenberg heeft uitzaaiingen in de hersenen als gevolg van borstkanker. Mevrouw reageert soms trager en is moeilijk in staat zelf initiatief te nemen. Zij krijgt thuis palliatieve zorg.
  • Piotr van Dijk: 32 jaar. Piotr heeft op zijn 29e een auto ongeluk gehad. Als gevolg van het ongeluk heeft hij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en is hij halfzijdig verlamd geraakt. Hij heeft afasie waardoor hij de juiste woorden niet kan vinden en geen zinnen kan maken.
  • Mevrouw De Groot: 80 jaar. Mevrouw heeft Alzheimer. De kinderen wisselden de zorg af, maar dit was uiteindelijk moeilijk vol te houden en mevrouw De Groot had 24 uur zorg nodig. Ze is opgenomen in het verpleeghuis.

Inhoud van de cursus Zorg met aandacht

 
Zorg met aandacht
Doelstelling Na het doorlopen van de e-learningmodule heb je verschillende handvatten om meer of anders aandacht te kunnen geven tijdens de zorg in je dagelijkse werkpraktijk.
Doelgroep Iedereen werkzaam in de zorg.
Cursuspakket Online training.
Cursusniveau vanaf MBO.
Cursusduur 60 minuten.
Modules De online module bevat drie casussen.
Prijs per deelnemer € 89,- exclusief BTW