Steeds meer mensen hebben last van voedselallergie. Daarom heeft de Europese Unie vanaf december 2014 een wet hiervoor ingesteld. Hierin staat dat alle aanbieders van voedingsmiddelen informatie over het product en allergenen moeten geven. De consument moet van voldoende informatie worden voorzien over de aanwezigheid van allergenen. Dit geldt voor voorverpakte producten (via het etiket) en voor niet-voorverpakte producten.
Inhoud van de cursus: Allergenendeclaratie in zorg
|
Allergenendeclaratie in de zorg |
Doelstelling |
Na de opleiding is de cursist bekend met alle mogelijke allergenen, de allergenendeclaratie en wat hij/zij moet doen bij de aanwezigheid van mogelijke allergenen. |
Doelgroep |
Voor medewerkers die voedsel bereiden of verwerken. |
Talen |
Nederlands |
Cursusduur |
Ca. 2,5 uur |
Cursuspakket |
- 3 e-learning modules inclusief een oefentoets per module
- Online naslagwerk
- Online eindtoets
|
Cursusinhoud |
- Wat is allergenendeclaratie?
- De allergeen
- Werken met de allergenen
|
Online eindtoets |
Na de online trainingsmodules wordt de Allergenendeclaratie cursus afgesloten met een eindtoets. |
Certificaat |
Iedere cursist die is geslaagd voor de eindtoets ontvangt een deelname-certificaat in zijn/haar profiel. |
Geldigheid certificaat |
Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig. |
Prijs |
€ 49,- exclusief btw |
|
|